Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 13 ani.
4.23
4 stars: Foarte bun
185 pareri
Produse (5246)

Orez Basmati Akash sac 20 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

289 lei
Brand
EC43044
Pe stoc
Da
Descriere
Orez Basmati Akash de calitate foarte buna, sac 20 kg, ideal in bucatarie pentru restaurante cu specific indian si asiatic, baruri, terase, hoteluri, dar si pentru gospodine si bucatarese, are o textura placuta si nelipicioasa dupa fierbere si o aroma inconfundabila, are un continut mai ridicat de fibre decat orezul alb, si este de o calitate superioara, aromat si perfect pentru a incanta papilele gustative.

Acest orez este o varietate cu bob lung ce are o aroma specifica, inconfundabila. Boabele acestui tip de orez transforma garnitura de orez Basmati potrivita pentru a acompania preparatele cu specific asiatic si nu numai.
Merge foarte bine in preparatele de curry.

Se potriveste foarte bine cu alte alimente asiatice.

Basmati - este un orez aromat, bob lung, subtire, cu miros de nuci, avand aroma delicata si textura usoara luminoasa care devine pufos atunci cand este gatit. Se potriveste foarte bine cu preparate din bucataria indiana si thailandeza

Conditii de pastrare:

A se pastra in spatii uscate, racoroase, curate si bine aerisite, ferite de razele solare.
A se consuma, de preferinta, inainte de data inscriptionata pe ambalaj.
Orezul basmati trebuie spalat inainte de a fi gatit, pentru a indeparta pudra de amidon lasata dupa procesare. Puneti orezul la fiert in apa clocotita sarata (1 volum de orez la 5 volume de apa). Fierbeti orezul 12 minute la foc mediu fara sa acoperiti. Scurgeti orezul de apa si serviti.
Spre deosebire de alte tipuri de orez, orezul basmati isi dubleaza cantitatea dupa fierbere, nu este lipicios si se digera usor.
Se foloseste la salate sau ca garnitura, simplu sau condimentat cu sare. Cand sunt gatite, boabele stau separate, iar rezultatul final este de obicei destul de uscat si ferm. Avantajul extra nutritiv al orezului basmati este ca are un indice glicemic mic, continutul sau de carbohidrati este absorbit in sange mai lent decat cel al altor tipuri de orez, si de aceea ajuta la pastrarea unui nivel de zahar stabil in sange.
Orezu este un aliment excelent pentru intarirea sistemului imunitar
Daca ai gatit macar o data orez basmati, atunci ii cunosti cu adevarat parfumul, insa valoarea sa nutritionala este la fel de grozava precum aroma.

Valori nutritionale pentru 100 de grame de orez basmati fiert:

120 calorii;
0,38 gr grasimi;
3,52 gr proteine;
25,08 gr carbohidrati;
1 gr fibre;
vitamina B1 si fier.

E valoros datorita indicelui glicemic redus si poate fi consumat de persoanele diabetice, deoarece nu creste nivelul zaharului din sange, fata de alte cereale si produse preparate din faina alba.
Orezul basmati are un continut mai ridicat de vitamine B, dintre care niacina si tiamina, care sustin buna functionare a inimii, a muschilor si a sistemului nervos. Aceste calitati ajuta la scaderea colesterolului si a glicemiei, aducand si un aport suplimentar de fier.

Este o excelenta sursa de energie - Deoarece abunda in carbohidrati, orezul functioneaza ca un ?combustibil? natural al organismului, reusind sa dubleze activitatea normala a creierului atunci cand este consumat regulat. De asemenea, contine numeroase minerale, vitamine si componente organice care promit sa ridice nivelul de energie al organismului

Nu contine colesterol - Este un aliment extrem de benefic sanatatii si nutritiei, deoarece nu contine grasimi nocive, colesterol sau sare. Asadar, nivelul scazut de grasimi, colesterol si sare va ajuta la reducerea obezitatii si la o stare generala de sanatate buna. Consumat alaturi de fructe, legume, seminte si carne constituie un aliment de baza in orice dieta echilibrata.

Mentine presiunea sangelui stabila - Deoarece in general nu contine sare, orezul este unul dintre cele mai bune alimente de consumat atunci cand vine vorba de scaderea presiunii sanguine.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura