Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 13 ani.
4.23
4 stars: Foarte bun
185 pareri
Produse (5246)

Oala sarmale mare ceramica lut ars cu capac DC32280, 36x23cm

0 stars: 0.00 din 0 pareri

72 lei
Brand
EC41543
Pe stoc
Da
Descriere
Oala sarmale mare ceramica lut ars cu capac 36x23cm, 4031, DC32280.

Material folosit: ceramica traditionala lut ars.

Poate fi spalat si folosind masina de spalat vase dar se recomanda spalarea manuala.

Se poate folosi si in cuptorul cu microunde

Dimensiunea produsului: Inaltime 36 cm, Diametru 23 cm.

Produs artizanal pentru uz alimentar. Puteti pregati mancaruri foarte gustoase in vasul ceramic, mancarea pusa la cuptor nu trebuie prea des controlata, mancarea se gateste in propriul suc, este ideal pentru un gatit sanatos, fara grasimi.

Oala de lut se va folosi in cuptor. In cazul folosirii pe aragaz trebuie protejata cu o placa de metal.

Inainte de utilizare pentru gatit este indicat scufundarea vasului in apa rece (aprox.15-20 min). In timpul folosirii oalei, lichidul evaporat va fi completat permanent cu apa calda. Vasul se introduce in cuptor rece. Sa se evite racirea brusca a vasului. Dupa scoaterea din cuptor, vasul se va aseza de preferinta pe o scandura sau pe un prosop uscat.

Spalarea vasului dupa folosinta se va efectua numai cu apa calda, deoarece detergentii de vase se imbiba in porii vasului. Dupa spalare si inainte de depozitare, lasati vasul in cuptor, incalziti usor pana la uscarea totala a vasului se va depozita, fara a fi acoperit. Este interzisa expunerea la flacara.

8 trucuri pentru a gati in vasele de lut

1. Tine vasul in apa rece timp de 10 - 15 minute inainte de a-l folosi.

2. Nu pune niciodata o oala de lut in cuptorul preincalzit, deoarece se va sparge de la socul caldurii.

3. Este necesar sa coci la temperaturi ridicate pentru a lasa umiditatea saturata a argilei sa se transforme incet in abur.

4. Gatitul in vasul de lut nu necesita sa adaugi ulei.

5. Nu aseza vasul de lut fierbinte pe o suprafata rece deaorece se va fisura. Asadar, atunci cand scoti oala fierbinte din cuptor, aseaz-o pe un tocator de lemn ori un suport dedicat.

6. Foloseste vasul de lut in cuptor si nu pe aragaz.

7. Adauga apa treptat, treptat in vas, in caz contrar riscati sa se reverse.

8. Tine cont ca un vas de lut retine caldura, asadar, chiar si dupa ce ai scos oala din cuptor procesul de coacere nu s-a incheiat. Tine cont de acest lucru sau da la o parte capacul imediat ce ai scos mancarea din cuptor.

Ce gatesti intr-un vas de lut?

Deoarece alimentele sunt preparate la temperaturi ridicate si cu abur, unele feluri de mancare sunt de-a dreptul potrivite pentru vasele din lut pentru gatit.

- cartofi la cuptor

- pui/rata cu legume

- carne de porc cu varza

- friptura de vitel cu vin

- lasagna

- sarmale

- tocanita

- ghiveci la cuptor

- paine

Cum sa cureti vasul din lut?

Nu folosi detergentul de vase pentru ca lutul poros va absorbi substanta. Foloseste apa calda si o pensula care sa aiba pe ea bicarbonat, astfel vei indeparta orice urme de mancare. Vasul nu se va pune in chiuveta cu apa rece pentru a se raci. Goleste oala, apoi pune in ea apa calduta. La final lasa vasul sa se raceasca intr-un spatiu aerisit, fara sa fie capacul pus. In felul acesta nu risti ca vasul sa se mucegaiasca.

Modelel exterioare pot diferi, in functie de lot.

Nuantele pot diferi usor, in functie de rezolutia utilizata de dispozitivul dumneavoastra (monitor/ecran telefon etc.).
Trimite mesaj
Din Gura in Gura